Počinje konačni rasplet: Zrinjski dočekuje Bijeljince, "fenjeraš" gostuje u Doboju kod Kaknja
Foto: HŠK Zrinjski

Danas dva susreta na premijerligaškim terenima

Počinje konačni rasplet: Zrinjski dočekuje Bijeljince, "fenjeraš" gostuje u Doboju kod Kaknja

Utakmicama 22. kola odigranim u srijedu završen je osnovni dio premijerligaške sezone, pa bh. klubovi danas, u zavisnosti od pozicija koje su ostvarili, počinju takmičenje u Ligi za prvaka, odnosno u Ligi za opstanak.

Danas su na rasporedu prve utakmice play-off faze u Premijer ligi BiH. Takmičenje u okviru Lige za pravaka otvaraju Zrinjski i Radnik iz Bijeljine, dok će Mladost DK i Vitez odmjeriti snage u prvoj utakmici Lige za opstanak.

Zrinjski je regularni dio sezone okončao remijem sa banjalučkim Borcem, a na otvaranju Lige za prvaka će pod Bijelim Brijegom dočekati Radnik.

Plemići u Ligu za prvaka ulaze kao prvoplasirana ekipa Premijer lige BiH sa 50 osvojenih bodova, a Mostarci nemaju većih problema sa povredama u svojoj ekipi što je svakako važno s obzirom da žele na što bolji način otvoriti takmičenje u ovoj fazi domaćeg prvenstva.

Sa druge strane, Radnik je zadnjem kolu regularnog toka sezone potvrdio plasman u Ligu za prvaka. Radnik je ovaj dio takmičenja završio na 6. mjestu sa 32 boda, a sigurno je da rasterećeni Bijeljinci neće u Mostar doputovati isključivo kako bi sačuvali svoju mrežu.

Susret Zrinjskog i Radnika zakazan je za 15:00 sati, a direktan TV prenos ove utakmice moći će se gledati na BHT-u.

Kako je već pomenuto, danas počinje takmičenje i okviru Lige za opstanak, a otvorit će ga fudbaleri Mladosti i Viteza koji će odmjeriti snage na stadionu u Doboju kod Kaknja.

Ekipa Mladosti je do zadnjeg kola regularnog toka sezone bila u igri za plasman u Ligu za prvaka, ipak na kraju je završila na sedmom mjestu (29 bodova). Kako je je teško vjerovati da Mladost može ugroziti svoj status premijerligaša do kraja sezone, najvažnija stvar za ovu ekipu bit će pronaći dovoljno motiva za predstojeće utakmice, ipak sigurno je da će trener Edis Mulalić uspjeti motivisati svoje izabranike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez se, pak, pred početak takmičenja u Ligi za opstanak nalazi u nezavidnoj situaciji, s obzirom da u nastavak sezone ulazi kao poljsednjeplasirana ekipa Premijer lige sa svega osam osam bodova iz 22 odigrana meča. Stoga je sigurno da Vitez i u Doboju kod Kaknja mora tražiti pozitivan rezultat želi li zadržati bilo kakvu šansu za opstanak.

Poput duela Zrinjskog i Radnika, i susret Mladosti i Viteza zakazan je za 15:00 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi