Iznenađujući trijumf Lokomotive

Dinamo pregažen na Maksimiru

Dinamo je u okviru 25. kola hrvatskog šampionata na Maksimiru iznenađujuće poražen od Lokomotive rezultatom 4:1.

Do današnjeg dana Dinamo i Lokomotiva su odigrali ukupno 27 gradskih derbija, a po prvi put u historiji danas su slavili Lokosi, i usred Zagreba uvjerljivo potopili sastav Marija Cvitanovića.

Prvi gol na Maksimiru postigli su upravo gosti. Već u osmoj minuti za slavlje Lokomotive je zabio Majer, koji je bio precizan sa bijele tačke, da bi se u 25. minuti "Modri" preko Olma vratiti u rezultatski egal.

Na izmaku prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti, Lokosi uspijevaju ponovo doći do prednosti, a ovoga puta mrežu domaćih je zatresao Kastrati.

Dinamov golman je loptu iz mreže morao ponovo vaditi u 60. minuti. Nakon što je Majstorović srušen u jedanaestercu gosstiju, sudac je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne je ponovo bio Majer. Kao šlag na tortu stigao je i posljednji pogodak, svega sedam minuta nakon što je pao prošli. Modre je na koljena bacio Kastrati i postavio konačnih 4:1 na Maksimiru.

Kada su u pitanju nastupi bh. fudbalera, Hajrović je iz igre izašao na startu drugog poluvremena, Gojak je ušao u 54. minuti, dok je Hodžić odigrao cijeli meč.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

1. HNL, 25. kolo:

Dinamo Zagreb - Lokomotiva Zagreb 1:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.