Foto: EPA

Pešić preporodio Katalonce

Barca pregazila Real u El Clasicu

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone razbili su Real Madrid u El Clasicu. U Blaugrani je katalonski velikan slavio uvjerljivu pobjedu rezultatom 94:72.

Tim Svetislava Pešića je vodio od prve do posljednje minute. Imali su odličan start u meč i nakon deset minuta igre bilo je plus sedam, 21:14.

Uspio je Real na otvaranju druge dionice da dođe na minus jedan (23:22), ali su zatim potpuno nestali sa parketa. Barca je nemilosrdno kažnjavala sve propuste tima iz Madrida i do odmora su stvorili 16 poena prednosti, 45:29.

Ni nastavak meča nije donio ništa dobro za Real. Kraljevi su bili potpuno bezidejni, Barca im nije dopustila apsolutno ništa, a u jednom trenutku je bilo i 31 razlike za domaće.

Ipak, Katalonci u posljednjim minutama malo spuštaju gas. Real je to iskoristio i na kraju je došao na "samo" minus 22.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Thomas Huertel je predvodio Barcelonu sa 21 poenom, Pierre Oriola je dodao 17, dok je na drugoj strani Rudy Fernandez ubacio 11.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.