Hendikep za Plemiće

Zrinjski protiv Željezničara bez kapitena, Stanić upada u prvih 11

Drugo kolo Lige za prvaka donosi novi duel Zrinjskog i Željezničara, koji su i najozbiljniji kandidati za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Pred duel Pod Bijelim brijegom, Željezničar ima dva boda više i u Mostar dolazi s ciljem da popravi loš dojam s posljednje utakmice ova dva tima koja je odigrana prije dvije sedmice. Tada su Plemići sasvim zasluženo slavili sa 1:0, a Željo je praktično pao bez ispaljenog metka.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković imat će određenih problema pred veliki derbi. Zbog tri žuta kartona, utakmicu će sigurno propustiti suspendovani Pero Stojkić, koji nema pravo nastupa protiv Željezničara.

Osim kapitena, upitno je hoće li Baka moći računati na Ognjena Todorovića, koji se muči sa povredama. Prema posljednjim informacijama iz Mostara, mnogo su veće šanse da pouzdani fudbaler Plemića ne zaigra na derbiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvoj postavi Zrinjskog će se gotovo sigurno naći Srđan Stanić, donedavni fudbaler i nekadašnji kapiten Željezničara, a najvjerovatnije će u prvih jedanaest 'uskočiti' i Neven Laštro, eventualno Hrvoje Džijan.

Meč Zrinjskog i Željezničara zakazan je za subotu s početkom u 15 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.