Nekadašnji trener Zvijezde

Sjećate li se Petra Šegrta? Pronašao je zanimljiv angažman

Petar Šegrt, kojeg bh. javnost pamti iz vremena kada je vodio gradačačku Zvijezdu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, pronašao je novi selektorski angažman.

Nakon što je u razdoblju od 2015. do 2017. godine bio na klupu Afganistana, ovaj 51-godišnji hrvatski stručnjak preuzeo je fudbalsku reprezentaciju Maldiva koja na FIFA-inoj rang listi zauzima 150. poziciju.

Iako se radi o reprezentaciji koja ne kotira dobro u fudbalskim okvirima, Šegrt ima želju da napravi određene rezultate i da donese malo radosti za stanovnika Maldiva. Na klupi ove selekcije će debitovati ovog mjeseca, kada Maldivi u okviru Azijskog kupa igraju protiv Bhutana 27. marta.

Šegrt (51) je većim dijelom trenersku karijeru gradio u Njemačku, gdje je, između ostalog, radio u klubovima poput Bochuma (U19), Duisburga (U19) i Waldhof Mannheima. Još je vodio Ried, Leoben, PSM Makassar, Zvijezdu, reprezentacije Gruzije i Afganistana...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.