Šegrt: Još nisam odlučio da li se vraćam u Afganistan

Bivši trener Zvijezde za SportSport.ba

Šegrt: Još nisam odlučio da li se vraćam u Afganistan

S. Mlaćo

Nakon odlaska iz gradačačke Zvijezde, hrvatski stručnjak Petar Šegrt dobio je ponudu da postane selektor reprezentacije Afganistana. 

Ovaj temperamentni stručnjak nije se mnogo dvoumio, a zatim je sa ovom reprezentacijom napravio veoma dobre rezultate. Nizale su se pobjede, ali zatim je došlo do miješanja Saveza u odabir igrača pa je Šegrt zatražio kartu u jednom smjeru i vratio se kući. Zvanično, još uvijek se vodi kao selektor ove reprezentacije, ali tu ne misli ostati, što je i priznao za SportSport.ba.

"Još uvijek sam pod ugovorom u Afganistanu i oni žele da se ja vratim, ali ja sam to dao svom advokatu zbog nekih stvari koje su se dogodile. Bilo je jako dobro tamo, ali u zadnjoj utakmici Savez je počeo da uzima igrače koji kod mene nisu igrali, te su to radili bez mog znanja. Ja ne razmišljam o Afganistanu, te sam sada u BiH, ali moram kazati da mi je drago da igrači i navijači žele da se vratim i da se u to uključila i država. Izgubio sam povjerenje u Savez, jer kada se to dogodi jednom može i drugi put", kazao je Šegrt na početku razgovora.

Navijači su bili na njegovoj strani, što ga posebno raduje.

"Afganistan je za mene nevjerovatna priča, jer nikada nisam doživio da se neko toliko bori da se vratim. U sedam utakmica smo upisali šest pobjeda i teško je to doživjeti, pogotovo kada ste stranac. Savez nije mogao odlučivati ko igra dok sam ja bio tu, te sam imao uspjeh i na kraju smo se "zakačili" oko jednog igrača koji nije igrao godinu i pol dana. Htjeli su da ga vratim, a mi smo napravili uspjeh bez njega. Na kraju su oni njega poveli, te mene ostavili, ali taj igrač nije smio ni da bude ni spisku, jer su to tako željeli njegovi saigrači. To je došlo u javnost, te Savez sada zna da je napravio grešku, ali za mene je to gotovo. Povjerenje se ne može vratiti, a na aerodromu su mi navijači davali poklone, plakali su i zato mi je teško u srcu i duši što nismo mogli završiti posao koji smo započeli", dodao je Šegrt.

Prilikom vođenja Zvijezde upoznao je Premijer ligu naše zemlje, a priznaje da je nastavio pratiti nogomet u našoj zemlji. 

"Uvijek ću pratiti situaciju, te sam dosta puta u posljednje vrijeme bio na stadionima u Sarajevu, Mostaru, Širokom Brijegu. Pratim cijelom ligu, te se situacija sada malo promijenila i vidi se da su se Željo i Sarajevo digli, dok je Zrinjski pred kraj imao lošu seriju. Teško mi je kada vidim mnogo dobrih igrača, ali sam iznenađen kako po nekim klubovima mladi igrači sjede na tribinama i ne igraju, a imaju dosta talenta. Što se tiče trenerskih promjena, tu se mora razmišljati na duge staze, te se jako puno puta promijeni trener, dok uspjeha nema. Tu onda nema konstante, pa se pitam kojeg smisla ima kada neki klub za godinu dana promijeni pet trenera", pita se ovaj stručnjak. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U Gradačcu je bio omiljen kod igrača, ali i navijača. 

"Pratim Zvijezdu, te me navijači zovu, ali znate da imamo problema. Nisu mi isplatili moj novac i nemam šta da kažem više oko Zvijezde. Pomogao sam Zvijezdi dok sam mogao, pomogao sam novcem kako bi mogli igrati utakmice i taj novac neću oprostiti. Ono što je dogovoreno treba da se ispoštuje", dodao je Petar Šegrt na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije