Tako smatra selektor Ukrajine

Ševčenko: Roma i Šahtar imaju po 50 posto šansi

Selektor ukrajinske reprezentacije Andrey Ševčenko smatra da Roma i Šahtar imaju po 50 posto šansi da se nađu u četvrtfinalu Lige šampiona. 

Pomenute dvije ekipe će večeras odigrati revanš utakmicu osmine finala najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi, a Šahtar je u blagoj rezultatskoj prednosti jer na Olimpico donosi 2:1 iz Ukrajine.

Ševčenko smatra da je realno stanje ipak nešto drugačije i da obje ekipe imaju po 50 posto šansi da se nađu u četvrtfinalu.

"Rekao bih da su šanse 50-50. Roma je ostavila veoma dobar utisak tokom prvog dijelia prvog meča. Igrala je veoma dobro, kontrolisala utakmicu i bila kompaktna. Dobro je Roma počela i spriječavala je Šahtar da nađe prostor za igru. Mislim da Roma zna kako izgraditi igru, ali također zna i Šahtar. Šahtar je u dobroj formi", između ostalog je rekao Ševčenko.

Podsjetimo, večerašnji susret počinje od 20.45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.