Monchi: Chelseajeva ponuda za Džeku je bila na stolu, ali...

Sportski direktor Rome otkrio detalje

Monchi: Chelseajeva ponuda za Džeku je bila na stolu, ali...

Sportski direktor Rome Monchi govorio je za Calciomercato o tome zašto napadač ove ekipe Edin Džeko nije napustio klub tokom januarskog prelaznog roka.

Džeko je bio najčešća tema italijanskih i engleskih medija u januaru zbog ponude koju je imao od Chelseaja, ali čini se kako taj transfer nije baš bio tako blizu realizacije kako se pisalo u tamošnjim medijima u to vrijeme.

Monchi je poručio da je on, kao sportski direktor, odlučio da odbije ponudu za Džeku jer ona nije zadovoljila apetite Rome i vrijednost Džeke.

"Chelseajeva ponuda je bila na stolu, to je istina. Ali, također je istina da je Roma samo primila ponudu i odbila ju. Znajući koliko je Chelsea cijenio igrača, posao nas nije zadovoljio. Za nas, Edin je veoma važan igrač, koji je uradio mnogo toga dobrog u prošlosti i još uvijek radi. U Italiji, sportski direktori prime ponudu, razmotre je i onda odlučuju da li će je prihvatiti ili ne. U ovoj situaciji, ponuda nije bila zadovoljavajuća", rekao je Monchi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je na kraju odlučila da zadrži Dijamanta koji će sigurno biti jedan od ključnih igrača tokom večerašnje revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv ukrajinskog Šahtara.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti