Sjajna serija njemačkog stručnjaka

Jupp Heynckes ušao u historiju Lige prvaka

Bayern Munchen je večeras na Vodafone Parku u Istanbulu savladao Bešiktaš rezultatom 3:1 u revanš meču osmine finala Lige prvaka.

Pošto su u prvom meču na Allianz Areni Bavarci slavili sa ubjedljivih 5:0 možemo reći da su veoma lagano došli do plasmana u četvrtfinale Lige prvaka.

Večeras je i trener Bayerna sjajni njemački stručnjak Jupp Heynckes došao do velikoh dostignuća. Naime, on je postao prvi trener u historiji Lige prvaka koji je vazao 11 uzastopnih trijumfa u ovom takmičenju.

Prije večerašnje pobjede Bayerna Heynckes je dijelio rekord po broju uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka sa Holanđaninom Louisom van Gaalom i Italijanom Carlom Ancelottijem, trenerima koji su uspjeli ostvariti 10 pobjeda u nizu u najeltinijem klupskom fudbalskom takmičenju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.