Bavarci potvrdili četvrtfinale: Bayern s pola snage slavio i u Istanbulu
Fudbaleri Bayerna su bez problema riješili Bešiktaš sa ukupnih 8:1. Počasni gol za tursku ekipu postigao je iskusni brazilac Vagner Love.

Bešiktaš poražen i na svom stadionu

Bavarci potvrdili četvrtfinale: Bayern s pola snage slavio i u Istanbulu

Već nakon 5:0 na Allianz Areni bilo je jasno da je Bayern Munchen putnik u četvrtfinale Lige prvaka, ipak formalnost je morala biti ispoštovana, pa je danas odigran i revanš meč osmine finala u Istanbulu. Bayern je i na ovom meču upisao pobjedu nad Bešiktašom, ovaj put rezultatom 3:1.

Gosti su prvi put opasno zaprijetili u 10. minuti kada je Muller pokušao iz izgledne situacije, ali je njegov šut završio iznad prečke gola Bešiktaša. Ipak, osam minuta kasnije Bayern stiže do vodstva. Strijelac gola je bio Thiago Alcantara nakon asistencije Thomasa Mullera.

Nakon gola Bayerna nije bilo većih uzbuđenja do odlaska na odmor, a jedinu koliko-toliko izglednu priliku domaći su imali u 38. minuti kada je Ricardo Quaresma dobro izveo slobodnjak, ali je njegov udarac ipak otišao preko gola.

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom Bayerna, a tek što je počelo drugo poluvrijeme gosti stižu do 2:0. Rafinha je u 46. minuti ubacio loptu u kazneni prostor domaćih, a Gonul nespretno interveniše i trese vlastitu mrežu za vodstvo Bayerna od dva gola razlike.

Uspio je Bešiktaš smanjiti zaostatak u 59. minuti nakon greške defanzivne linije Bayerna. Lopta je došla do Vagnera Lovea koji se odlično snalazi i pogađa za 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je sve dileme oko pobjednika na ovom meču riješio u 84. minuti nakon što je Sandro Wagner prsima smjestio loptu u mrežu Bešiktaša nakon centaršuta Alabe.

Do kraja nije bilo promjene rezultata, pa je Bayern sa ukupnih 8:1 prošao u četvrtfinala Lige prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi