Real Madrid pokušava treći put zaredom osvojiti Ligu prvaka, a u tome će mu na putu stajati najveći klubovi Starog kontinenta.

Ko će se popeti na krov Evrope?

It's Showtime: Poznato osam učesnika četvrtfinala Lige prvaka

Poznati su svi učesnici četvrtfinala Lige prvaka. Čini se da ćemo ove sezone imati jednu od najjačih konkurencija u samoj završnici. 

Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool, Juventus, Bayern Minhen, Sevilla i Roma. To su imena ekipa koje će se u petak u 12.00 sati naći u žrijebu četvrtfinalnih parova koji će se održati u Nyjonu.

Krenimo redom. Real Madrid je u najvećem derbiju osmine finala izbacio PSG i to mnogo lakše nego što se očekivalo. Ekipa Zinedina Zidana slavila je u oba meča (3:1 i 1:2) i na taj način je najavila da je sposobna i ove sezone osvojiti Ligu prvaka. Inače, to bi bio treći put zaredom. Jedna od mogućih prepreka bit će mu Barcelona. Katalonci su bez većih problema savladali Chelsea u osmini finala. Nakon londosnkih 1:1 Barca je večeras na Nou Campu slavila sa visokih 3:0. Podsjetimo, Katalonci su jedina ekipa koja je u posljednje četiri sezone osvojila ovo takmičenje, a da se ne zove Real Madrid.

Tu će biti i Manchester City - po mnogima za nijansu ispred ostalih i možda najveći favorit ako se to može za bilo koga reći. Ekipa Pepa Guardiole izbacila je u osmini finala slabašni Basel sa ukupnih 6:2. Osim Cityja, čast engleskih klubova branit će i Liverpool koji je u osmini finala bez problema izbacio Porto ukupnim rezultatom 5:0.

Bayern Minhen će braniti čast njemačkih klubova i pokušat će da se domogne druge titule prvaka Evrope u posljednjih pet godina. Bavarci su za to sigurno sposobni, a to su pokazali u osmini finala izbacivanjem Bešiktaša ukupnim rezultatom 8:1. Za kraj smo ostavili sigurno i dvije najslabije ekipe u ovoj fazi takmičenja - Romu i Sevillu. Roma je izbacila Šahtar zbog gola datog u gostima (ukupno bilo 2:2), a Sevilla je izbacila Manchester United sa ukupnih 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.