Mariano Diaz o povratku među Kraljeve

"Rado bih ponovo u Real, iako je odluka o odlasku bila prava"

Midhat Šljivak

Madridski Real se u prošlosti lako odricao pojedinih fudbalera.

Tek pošto su napravili dobre sezone u drugim timovima Kraljevi bi ih vraćali u svoje redove, a sada se spominje mogućnost da se u tim vrati Mariano Diaz, 24-godišnji napadač Lyona.

Diaz je prošao omladinske kategorije Reala. Ipak, minute u prvom timu je dobijao na kapalju, pa je odlučio da ode u Lyon sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Iako u redovima kraljevskog kluba nije imao najbolji tretman, priznaje kako bi se rado vratio na Santiago Bernabez.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Potpisaom sam sa Lyonom na pet godina, ali povratak u Real bi bila zaista odlična opcija. Donio sam dobru odluku kada sam odlučio otići, ali rado bih se vratio", istakao je Diaz.

Od dolaska u redove francuskog velikana ovaj fudbaler igra zaista odlično i postigao je 18 golova u 38 nastupa. Prethodne sezone je u Realu odigrao 14 utakmica i postigao je pet golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.