Čudesne odbrane donose Alissonu transfer karijere
Foto: EPA

Golman Rome veoma tražen

Čudesne odbrane donose Alissonu transfer karijere

Midhat Šljivak

Golman Rome, Brazilac Alisson, ove sezone brani zaista fantastično.

Gomilu bodova brazilski čuvar mreže donio je Vučici čudesnim odbranama, a njegovi nastupi nisu prošli nezapaženo kod najvećih evropskih klubova.

Alisson bi vrlo lako mogao napustiti Romu jer dobija ponude koje se teško odbijaju. Prethodno je interes za njega pokazao Liverpool, a kako navodi Mundo Deportivo, sada ga želi i Real Madrid.

Kraljevi su u potrazi za dugogodišnjim rješenjem na poziciji prvog golmana. Izvjesno je da "jedinica" više neće biti Keylor Navas, a iako se sa Realom povezuju velika imena poput Davida de Gee i Thibauta Courtoisa, madridski velikan se navodno odlučio za Alissona.

Rukovodstvo aktuelnog prvaka Evrope pokušaće da 25-godišnjeg golmana angažuje ovog ljeta. Izbor je pao na njega i čine sve kako bi se na kraju transfer i dogodio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Alisson je ugovorom vezan za Romu do 2021. godine. Ipak, velika financijska ponuda dozvoljava mu odlazak sa Olimpica i Roma bi mogla zaraditi ogroman novac na njegovom transferu.

Brazilac je član rimskog tima postao 2016. godine. Stigao je iz Internacionala za samo osam miliona eura, a ove sezone je uspio sačuvati mrežu u 16 od 36 utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi