Napadač Mladosti iz Doboj Kaknja

Mujagić: Ne možemo naprijed, a teško da možemo i nazad

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja je u situaciji da preostali dio sezone u Premijer ligi može odigrati mirno i bez ikakvog pritiska.

Mladost se nalazi na prvom mjestu Lige za opstanak sa 32 boda. Fudbaleri Edisa Mulalića na tabeli ne mogu naprijed, ali ni previše nazad s obzirom na lijepu bodovnu zalihu u odnosu na pratioce.

U 2. kolu Lige za opstanak Mladost će igrati sa Borcem, a pred taj meč je za SportSport.ba govorio napadač tima iz Doboja kod Kaknja Abid Mujagić.

"Igramo pred svojim navijačima i želimo doći do pobjede i nova tri boda. Možda smo posljednjih utakmica prolazili kroz malu krizu i nismo pokazali sve svoje kvalitete što smo radili u prvom dijelu sezone, ali vjerujem da ćemo se vratiti starim navikama, dobrim igrama i pobjedama. Borac je dobra prilika za to", rekao je Mujagić, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Teško je govoriti o ambicijama do kraja sezone. Igramo Ligu za opstanak gdje teško možemo ići dolje, a gore nemamo kud. Ipak, nije da smo bez ambicije jer želimo što bolje odraditi sezonu do kraja, sakupiti što je moguće više bodova. Igramo za ovaj klub, njegovo ime ali i za sebe i svoju budućnost".

Abid Mujagić (24) je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao 18 utakmica i postigao pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.