Čelik se hvata za slamku spasa, Sloboda pod pritiskom u Vitezu

Liga za ostanak

Čelik se hvata za slamku spasa, Sloboda pod pritiskom u Vitezu

A. Beganović

U subotu su na rasporedu utakmice 2. kola Lige za ostanak nakon kojih bi u samoj borbi za ostanak, bez obzira što će do kraja ostati još osam kola, mnogo toga moglo biti jasnije.

Naime, Vitez je već prežaljen, dok Čelik još uvijek ima kakvih-takvih izgleda za spas, no da bi ostali u igri Zeničani u subotu na Bilinom polju moraju savladati GOŠK.

Ekipa iz Gabele u Zenicu, može se reći, dolazi rasterećeno jer devet kola prije kraja ima čak 11 bodova više od Čelika, tako da bi joj i bod bio od ogromnog značaja, dok bi Čelik takav ishod vjerovatno gurnuo u niži rang.

Takvom rezultatu, pa i eventualnoj pobjedi GOŠK-a nadaju se i u Slobodi koja je "prva do Čelika". Osam bodova ekipa iz Tuzle ima više od Čelika, a u ovom kolu gostuje kod otpisanog Viteza.

Pobjeda je imperativ, pogotovo ako se ima u vidu da su Tuzlaci učesnici polufinala Kupa, te da imaju šansu za izlazak u Evropu. Zbog toga moraju što ranije osigurati dobru bodovnu zalihu kako bi se mogli okrenuti najmasovnijem takmičenju, no u Vitezu im neće biti lako.

Iako su otpisani, Vitežani najavljuju borbu do "posljednje kapi krvi", pa je pred Slavkom Petrovićem i njegovim izabranicima težak zadatak.

Svjesni su da bi im tri boda donijela mnogo, dok bi ih poraz i pobjeda Čelika nad GOŠK-om gurnula u borbu za goli život. Tuzlaci su izraziti favoriti, možda i po prvi put u nastavku sezone, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se nositi sa tom ulogom.

Treći susret 2. kola Lige za ostanak, onaj između Mladosti i Borca, igrat će se za prestiž. Obje ekipe su gotovo sigurne u ostanak u eliti, tako da ne bi bilo iznenađujuće da upravo ovaj mećč bude "ljepotica" kola.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SEIKO
ŽALI BOŽE ONE TRAVE NA BILINOM POLJU,KAKVI JE MAGARCI GAZE.
2 3
avenija
Kako sam ih nalozio tamo za reprogram,..hahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi