Progovorio o svađi sa Watzkeom

Tuchel: I danas bih bio trener Borussije da nije bilo bombaškog napada

Bivši trener Borussije iz Dortmunda Thomas Tuchel pojavio se na suđenju napadaču Sergeju V., koji je bombaškim napadom pokušao ubiti fudbalere njemačkog kluba prošle godine.

Njemu je danas nastavljeno suđenje zbog terorističkog napada uoči utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Monaca na Westfalenu, koja je tada odgođena i prolongirana za samo 24 sata.

Među svjedocima su se našli Thomas Tuchel, kao i fudbaleri Sven Bender i Roman Weidenfeller, koji su te noći bili u autobusu, a najviše pažnje izazvao je komentar bivšeg trenera Borussije na pitanje da li bi ostao trener kluba da se napad nije dogodio.

"Mislim da bih, tačnije pretpostavljam. Ponašanje poslije napada i njegove posljedice stvorile su ogromnu netrpeljivost između mene i izvršnog direktora Joachima Watzkea. Ja sam bio u autobusu, a on nije, i nije mogao znati šta smo zapravo proživjeli", rekao je Tuchel, te dodao:

"On nas je i natjerao da igramo i izgubimo. Sto posto se slažem sa izjavama ostalih igrača, nikako nismo trebali igrati utakmicu poslije napada".

Podsjetimo, utakmica Borussije i Monaca je trebala biti odigrana u utorak s početkom u 20:45, pa je odgođena za srijedu za 18:45. Njemački klub je u obje utakmice izgubio i ispao iz Lige prvaka, a Tuchel je po završetku sezone dobio otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kakvu su traumu proživjeli fudbaleri Borussije najbolje govori izjava kapitena Marcela Schmelzera.

“I danas se trznem kad tanjir ispadne ili dok vozila sporo prolaze pokraj mene. Nijedan igrač nije spavao u noći kada su bombe eksplodirale. Bili smo sretni što smo se živi vratili porodicama”.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.