Komičan penal i greška Donnarumme koštali Milan, šok u Lyonu, kraj za Borussiju
Foto: EPA

Evropska liga

Komičan penal i greška Donnarumme koštali Milan, šok u Lyonu, kraj za Borussiju

M. Šljivak

Arsenal je u revanš susretu osmine finala Evropske lige na Emiratesu pobijedio ekipu Milana sa 3:1, te se ukupnim rezultatom od 5:1 plasirao među osam najboljih timova u ovom takmičenju.

Tim Gennara Gattusa je hrabro ušao u meč. Nije ih zanimala činjenica da Arsenal ima dva gola prednosti iz prvog meča, a dobru igru su naplatili u 35. minuti. Prekrasan gol postigao je Hakan Calhanoglu za prednost Rossonera od 0:1.

Međutim, samo tri minute kasnije Topnici su poravnali. Sudija Jonas Eriksson je dosudio je komičan penal za domaće nakon duela Rodrigueza i Welbecka, a napadač Arsenala hladnokrvno pogađa za 1:1.

Pokušao je Milan u nastavku da brzim golom dođe do nove nade. Ipak, one su pale u vodi u 71. minuti kada mladi golman Gianluigi Donnarumma pravi veliku grešku. Šut Xhake umjesto u njegovim rukama završava u mreži za prednost od 2:1.

Nakon toga je uslijedio raspad igre Milana. Tim Arsenea Wengera je to iskoristio i u 86. minuti drugim golom Welbecka dolaze do prednosti od 3:1, što je bio konačan rezultat meča. Sead Kolašinac je za Arsenal odigrao posljednjih desetak minuta.

Pravi šok doživjela je ekipa Lyona. Poraženi su na svom terenu od moskovskog CSKA sa 2:3, te im nije bila dovoljna pobjeda od 0:1 iz prvog meča.

Golove za CSKA postigli su Golovin, Musa i Wernbloom, a na drugoj strani kod Lyona u strijelce su se upisali Cornet i Diaz.

Meč Salzburga i Borussije iz Dortmunda usprkos velikom broju šansi završen je bez golova (0:0), ali austrijski tim prolazi dalje zbog pobjede od 1:2 u prvom meču.

Evropska liga, osmina finala:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Arsenal - Milan 3:1
Lyon - CSKA Moskva 2:3
Salzburg - Borussia 0:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi