Hrvatski telekom Premijer liga

Cedevita pobijedila Škrljevo, Musa ubacio tri, Stipanović devet poena

Košarkaši Cedevite porazili su večeras ekipu Škrljeva sa 88:72 na gostovanju u okviru Hrvatski telekom Premijer lige Hrvatske.

Cedevita je puno bolje otvorila utakmicu i nakon prve dionice imala je vodstvo od šest poena razlike (24:18), a u drugoj četvrtini ta prednost je povećana jer je Cedevita ovaj period dobila sa 18:10.

Domaćinu je bilo jako teško da u drugom poluvremenu stigne prednost daleko moćnije Cedevite, a na kraju su gosti susret mirno priveli kraju i slavili sa konačnih 88:72.

Cedevitu je do trijumfa vodio Ivan Ramljak sa 14 poena, dok je poen manje ubacio Bajo Darko. Kod domaće ekipe Davor Konjević je postigao 20 poena, a Marko Šarac 12. Bh. reprezentativci Džanan Musa i Andrija Stipanović odigrali su skromne utakmice. Musa je ubacio samo tri poena, a Andrija devet. Obojica su uspjela uhvatiti po tri skoka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.