Za Cedevitu nedovoljno dobar: Sin legendarnog playmakera dobio šansu u NBA ligi
Foto: Cedevita/Marin Sušić

David Stockton potpisao "probni" ugovor sa Utah Jazzom

Za Cedevitu nedovoljno dobar: Sin legendarnog playmakera dobio šansu u NBA ligi

David Stockton je 2016. godine kao veliko pojačanje stigao u ekipu Cedevite i sa Zagrepčanima potpisao trogodišnji ugovor.

Ipak, ovaj 26-godišnji playmeker, inače sin legendarnog košarkaša Utah Jazza Johna Stocktona, nije ispunio očekivanja uprave Cedevite, pa je ubrzo napustio hrvatski klub i krenuo put Novog Zelanda.

Nakon epizode u tamošnjim Breakersima, u februaru prošle godine se pridružio ekipi iz razvojne NBA lige, Reno Bighornisma.

Pokušavao se izboriti za mjesto u Phoenix Sunsima kroz Ljetnu ligu, a sada je dobio šansu u ekipi u kojoj je njegov otac stekao slavi i ušao u košarkašku legendu, Utah Jazzu.

Naime, David Stockton je uspio dobiti 10-dnevni ugovor sa Jazzom, te će se u narednim danima pokušati izboriti za mjesto u rosteru ekipe iz Salt Lake Cityja.

David Stockton se već, nakratko, okušao u NBA ligi i to u dresu Sacramento Kingsa za koje je 2015. godine odigrao tri utakmice regularnog dijela sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti