Fudbaler Sarajeva skrenuo veliku pažnju

Kuha se veliki transfer? Skauti slavnog kluba gledali Elvisa Sarića

Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član FK Sarajevo Elvis Sarić, po svemu sudeći, promijenit će sredinu u ljetnom prijelaznom roku.

Odličnim igrama u bh. šampionatu Sarić je privukao veliku pozornost na sebe, a iako mu je Sarajevo ponudilo novi ugovor, izvjesno je da ga neće prihvatiti i da će kao slobodan igrač potražiti novi klub.

Interesovanja za ovim 27-godišnjim fudbalerom rođenim u Dubrovniku u ovom trenutku ne nedostaje, a ako je vjerovati pisanju turskih medija, jedan od klubova koji ga je posmatrao proteklih dana je, ni manje ni više, nego - Galatasaray.

Sarića je tačnije gledao Galatasarayev skaut Johan Elmander, a turski mediji prenose da će u ovom slavnom klubu pratiti bh. fudbalera do kraja sezone, nakon čega će konačan sud donijeti trener Terim.

U ovoj sezoni Sarić je za Sarajevo odigrao 22 utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pritom je postigao tri pogotka uz pet asistencija. Član tima sa Koševa je od ljeta 2016. godine, a kroz dosadašnju karijeru je igrao još za Slobodu, Inter Zaprešić, Lučko, Vinogradar i GOŠK iz Dubrovnika.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.