Težak je posao pred sportskim direktorom kluba Hasanom Salihamidžićem (Foto: EPA)

Fudbaleri bi bivšeg saigrača za trenera

Jesu li Salihamidžić i društvo konačno našli pravog čovjeka za Bayern?

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u potrazi je za novim trenerom. Privremeni trener Jupp Heynckes odlazi u zasluženu penziju nakon što je došao kao zamjena za Carla Ancelottija koji je dobio otkaz u oktobru.

Trenerska klupa Bayerna je itekako privlačna. Mnoga imena povezuju se sa bavarskim velikanom, a među njima su Jurgen Klopp, Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino...

Međutim, posljednjih dana se u njemačkim medijima sa klupom bavarskog tima povezuje i legendarni fudbaler ovog tima Philipp Lahm.

Nekadašnji kapiten Bayerna je na kraju prošle sezone završio karijeru, ali nije otišao daleko od bavarskog giganta. Na klupi bi ga rado vidjeli i igrači, što je potvrdio Thomas Muller.

"Philipp je neko ko je sigurno u mislima rukovodstva Bayerna. Smatram da ima neophodno iskustvo da vodi klub. Poznaje dobro situaciju, živi Bayern i sigurno da bi ga svi rado vidjeli ponovo u klubu", istakao je Muller.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lahm je karijeru završio sa više od 500 odigranih utakmica, a osvojio je osam titula Bundeslige, Ligu prvaka i šest trofeja u Kupu.

Klupsko rukovodstvo ispred kojeg pregovore sa trenerima vrši sportski direktor Hasan Salihamidžić trebalo bi uskoro da imenuje novog trenera, ali za sada pravih informacija o novom treneru Bayerna još uvijek nema.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.