Uzalud bačeni milioni: Swansea vratio Sanchesa Bayernu

Nije ispunio očekivanja

Uzalud bačeni milioni: Swansea vratio Sanchesa Bayernu

M. Šljivak

Portugalac Renato Sanches napustio je ekipu Swanseaja i vratio se u redove minhenskog Bayerna. Ovaj 20-godišnji veznjak je posuđen velškom timu do kraja ove sezone, ali je klub odlučio da ga ranije oslobodi obaveza zbog povrede članka.

Sanches je važio za jednog od najvećih talenata evropskog fudbala. Nakon nagrade za najboljeg mladog fudbalera uslijedio je transfer iz Benfice u Bayern, gdje se međutim nije najbolje snašao.

Šansu je uglavnom dobijao sa klupe. Nije imao preveliku minutažu, pa su ga Bavarci na početku sezone odlučili posuditi Swanseaju.

Međutim, Portugalac nije impresionirao ni u Premiershipu. Igrao je jako loše, mučile su ga i povrede i rukovodstvo Labudova ga je odlučilo poslati nazad u Minhen i on se na Liberty stadion više neće vraćati.

"Uopšte nije želio doći u Swansea. Smatrao je da će bitiu Manchester Unitedu, Chelsaju ili PSG-u, ali ga Bayern nije želio poslati tamo, jer bi i tamo grijao klubu. Kada je došao, bio je u katastrofalnom stanju. Bio je dječak kojem je čitav svijet na ramenima. Na treninzima je briljirao, bio je najbolji, ali pritisak na utakmicama ne može izdržati", rekao je nedavno bivši menadžer Swanseaja Paul Clement.

Navijači ovog kluba su na utakmicama jasno poručivali "pošaljite ga nazad". To su u klubu na kraju i učinili i Sanches je završio epizodu na Ostrvu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sanches je Swansea koštao osam i po miliona eura i sigurno će ubuduće dobro razmisliti o ovakvim potezima.

Portugalac je za ovaj klub nastupio u 15 utakmica i upisao je jednu asistenciju.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti