Divljanje huligana

Ukrali transparent rivalske grupe, ali to nije bio baš pametan potez

E. Škorić

Navijači Koelna ostali su bez transparenta  na gostovanju kod Hoffenheima.

Koeln je izgubio 6:0 od Hoffenheima, ali to nije bilo sve tog dana za navijače Jarčeva. Naime, ostali su i bez transparenta, ali nisu ih napali navijači Hoffenheima, već Borussije Moenchengladbach.

Radi se o rivalskim grupama, a ovaj put su pristalice Borussije odlučile da se osvete navijačima Koelna za ukradenu zastavu u januaru.

Kada su Koelnovi navijači upalili dimnu bombu, bio je to najbolji signal dvojici huligana Borussije da krenu u akciju i sve je djelovalo kao da kreće neki dobro režirani triler .

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uspjeli su da dođu do transparenta, ali nisu se dobro proveli. Jedan je brutalno pretučen, drugi pao s visine, a onda su i uhapšeni. Naravno, kod ostatka navijača tima iz Moenchengladbacha proglašeni su herojima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.