Šest golova Hoffenheima, Schalke rutinski

Bundesliga, 28. kolo:

Šest golova Hoffenheima, Schalke rutinski

U terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica 28. kola njemačke Bundeslige.

Najviše pogodaka je viđeno na Rhein-Neckar Areni, gdje je domaći Hoffenheim ostvario ubjedljivu pobjedu nad Kolnom, a konačan rezultat utakmice je glasio 6:0.

Hoffenheim je do prednosti došao u 22. minuti kada je slavlje domaćim navijačima donio Gnaby, a vodstvo od 1:0 je bilo aktivno sve do 47. minute, kada je isti igrač udvostručio prednost. Domaći su rutinski kontrolisali meč, dominirali su terenom, a takva igra je donijela još četiri pogotka u mreži Kolna. Golove su postizali Uth (2x), Rupp i Zuber.

U timu Hoffenheima danas nije bilo našeg Ermina Bičakčića, koji je bio primoran propustiti susret zbog lakše povrede koju je zadobio na utakmici protiv Senegala.

Do pobjede je također stigao i Schalke, koji je golovima Caligiurija i Burgstallera savladao Freiburg sa 2:0, dok je Stuttgart na domaćem terenu remizirao sa Hamburger SV-om odigravši 1:1.

U duelu između Hannovera i RB Leipziga su slavili gosti rezultatom 3:2, a na BayAreni gdje su se sastali Bayer Leverkusen i Augsburg nije bilo pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 28. kolo:

Hoffenheim - Koln 6:0
Hannover - RB Leipzig 2:3
Bayer - Augsburg 0:0
Schalke - Freiburg 2:0
Stuttgart - HSV 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi