Bavarci sigurni

Bayern preokretom do pobjede na Sanchez Pizjuanu

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna s 2:1 su savladali Sevillu na Sanchez Pizjuanu u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka.

Bayern je u večerašnji meč ušao kao favorit, no nisu Bavarci lako izašli na kraj s Andalužanima, koji su eliminisanjem Manchester Uniteda u osmini finala pokazali da ipak imaju kvalitet.

U prvih pola sata nije bilo pogodaka, mada je Sarabia imao stopostotnu šansu za Sevillu, ali je s pet metara pucao pored gola gostiju iz Minhena.

Ipak, ovaj se igrač u 31. minuti iskupio, pa na asistenciju Escudera pogodio za 1:0 i veliko slavlje španskog tima. Nije dugo trajalo slavlje, već u 37. minuti poslije udarca Riberjya lopta je zakačila Jesusa Navasa, promijenila smijer i završila u mreži domaćina.

Bayern je u nastavku bio bolji, napadao je, da bi u 68. minuti Thiago Alcantara na asistenciju Riberyja pogodio za 2:1 i pobjedu Bavaraca koji su sada ipak korak bliže plasmanu u polufinale Lige prvaka.

Liga prvaka, četvrtfinale, prvi susret:
Sevilla - Bayern 1:2 (Sarabia 31/ Navas 37 - ag, Alcantara 68)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.