Prva liga RS, 20. kolo

Zvijezda 09 predvođena Krajišnikom razbila Tekstilac, Jakupović heroj Rudara

Danas je na terenima Prve lige RS odigrano vanredno 20. kolo, a ekipa Zvijezde 09 je na svom terenu u Etno selu Stanišići razbila Tekstilac sa ubjedljivih 5:0.

Domaći su do prednosti došli u 33. minuti kada je sa bijele tačke pogodio Krajišnik, a vodstvom Zvijezde 09 od 1:0 se i otišlo na odmor.

Otvaranje drugog dijela je donijelo nekoliko dobrih šansi Zvijezde, kao i jednu izglednu priliku za Tekstilac, a onda domaći u 57. minuti pogađaju za 2:0.

Nakon drugog gola Zvijezde igra gostiju se potpuno raspala, pa je u 59. minuti već bilo 3:0, a u 64. i 4:0.

Zvijezda 09 je do kraja došla i do petog gola i predvođena sjajnim Damjanom Krajišnikom koji je upisao hat-trick upisala ubjedljivu pobjedu.

Zvijezda 09 nakon 20. odigranih kola ima 45 bodova, a pobjedu je danas upisao i prijedorski Rudar, pa tako ove dvije ekipe i dalje imaju isti broj bodova, te se nalaze na prve dvije pozicije na tabeli.

Rudar se dosta mučio na gostovanju u Mrkonjić Gradu gdje je odmjerio snage sa ekipom Slobode i na kraju upisao minimalnu pobjedu (0:1).

Gosti su imali više od igre u prvom dijelu, ali je onda Sloboda na otvaranju drugog poluvremena uspjela stvoriti nekoliko obećavajućih prilika. Ipak, Demir Jakupović u 88. minuti pogađa mrežu Slobode i donosi Rudaru vrijednu pobjedu.

Ubjedljivu pobjedu je upisala i ekipa Drine koja je na svom terenu sa 4:1 savladala Slogu iz Doboja. Domaći su na odmor otišli prednošću od 2:0, da bi Marković na otvaranju drugog poluvremena povisio na 3:0.

Uzvratila je Sloga nedugo nakon toga preko Radovića, ali je Damjanović nakon ulaska sa klupe postavio konačnih 4:1.

Sutjeska je u Foči rezultatom 2:1 savladala Slaviju iz Istočnog Sarajeva, a svi golovi su viđeni u prvom poluvremenu. Napredak i Željezničar su remizirali (1:1) u Donjem Šepku, dok su Podrinje i Kozara odigrali susret bez golova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 20. kolo:

Zvijezda 09 - Tekstilac 5:0
Sloboda Mrkonjić Grad - Rudar Prijedor 0:1
Drina Zvornik - Sloga Doboj 4:1
Sutjeska - Slavija 2:1
Podrinje - Kozara 0:0
Napredak - Željezničar 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.