Burno u Prijedoru, Željezničar nakon preokreta savladao Podrinje

Prva liga RS, 19. kolo

Burno u Prijedoru, Željezničar nakon preokreta savladao Podrinje

Danas je odigrano pet utakmica 19. kola Prve lige RS, a svakako je najviše pažnje privlačio duel u Prijedoru u kojem su snage odmjerili domaći Rudar i Zvijezda 09.

Bio je ovo ujedno i duel dvije ekipe koje su prije odigravanja susreta 19. kola bile na prve dvije pozicije na tabeli sa istim brojem osvojenih bodova, po 41.

Otvaranje susreta donijelo je početno ispitivanje snaga, da bi Rudar prvi put zaprijetio nakon 15-ak minuta igre, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

Narednu dobru šansu je propustila Zvijezda 09. Snažno je u 27. minuti šutirao Tripković, ali je bio zamalo neprecizan.

Imala je Zvijezda 09 šansu u 39. minuti nakon slobodnog udarca, ali onda u finišu prvog dijela Rudar stiže do vodstva. Strijelac gola je bio Demir Jakupović.

Drugo poluvrijeme je donijelo puno mirniji tempo igre, pa nije bilo većih uzbuđenja sve do samog finiša susreta kada Zvijezda 09 preko Luke Asentića stiže do izjednačenja.

Rudar je u posljednjim trenucima utakmice stigao do novog gola, ali je isti poništen zbog ofsajd pozicije. Domaći su burno reagovali na ovakvu sudijsku odluku, a njihovi protesti su se nastavili i nakon kraja susreta koji je završen remijem, 1:1.

I nakon velikog derbija Rudar i Zvijezda 09 su ostali na prve dvije pozicije, te i dalje imaju isti broj bodova (42).

Tekstilac je upisao minimalnu pobjedu nad Napretkom. Strijelac jedinog gola je bio Susaković u finišu prvog dijela.

Željezničar je nakon preokreta savladao Podrinje sa 2:1 na svom terenu. Gosti su poveli preko Vujića polovinom prvog dijela, ali je Željezničar u drugom poluvremenu preokrenuo zahvaljujući golovima Krunića.

Soboda je na gostovanju kod Sloge upisala zasluženu pobjedu rezultatom 0:2. Strijelac oba gola je bio Savanović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prva liga RS, 19. kolo - rezultati:

Rudar - Zvijezda 09 1:1
Sloga - Sloboda Mrkonjić Grad 0:2
Kozara - Sutjeska 0:0
Željezničar - Podrinje Janja 2:1
Tekstilac - Napredak 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi