Poručio da će sve biti u redu

Guardiola: Liverpool može sigurno parkirati autobus

Endin Čaušević

Manchester City večeras na Etihadu dočekuje Liverpool u okviru revanš utakmice četvrtfinala Lige prvaka.

Građani su u prvom meču na Anfieldu poraženi sa čak 3:0 i pred njima će večeras biti težak zadatak da pokušaju napraviti čudo i plasirati se među četiri najbolje ekipe u Evropi. Sigurno da će zanimljivo biti i na tribinama Etihada nakon prošlosedmičnog incidenta u Liverpoolu.

Naime, pred početak meča na Anfieldu domaći navijači gađali su autobus Manchester Cityja i uspjeli ga oštetiti. No, Pep Guardiola je na jučerašnjoj press konferenciji obećao da se to neće desiti autubusu Liverpoola večeras u Manchesteru.

"Ne morate me to ni pitati, naravno da se to neće desiti. Otkako sam ja ovdje to se nikada nije desilo na stadionu i protivnici su uvijek dolazili bez problema. U Liverpoolu se desilo i samo se pitam gdje je bila policija? Ovdje policija zna šta treba uraditi i siguran sam da će igrač i navijači Liverpoola biti sigurno. Mogu sigurno parkirati svoj autobus bilo gdje", rekao je Guardiola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.