Foto: HNK Hajduk

TOP 10 najgledanijih utakmica sezone

Niko kao Hajduk iz Splita!

Hrvatsko nogometno prvenstvo nije toliko nekvalitetno, koliko je loše posjećeno. Ipak, u svemu postoji izuzetak, a to je ovoga puta Hajduk iz Splita.

Hajduk je i ove sezone ubjedljivo najgledaniji klub u HNL-u, a vrlo interesantno izgleda podatak da su Bili bili sudionici svih deset najposjećenijih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Od tih deset utakmica, čak osam je odigrano na Poljudu a dvije na Maksimiru. Naravno, tada je Dinamo igrao upravo sa Hajdukom.

Najposjećenija utakmica bio je derbi Hajduka i Dinama na Poljudu kojoj je prisustvovalo 24.776 gledalaca, a zatim slijede jadranski derbiji sa Rijekom s posjetom 18.108, odnosno 15.690 gledalaca.

Ukupno je na Poljudu ove sezone na utakmicama u svim takmičenjima bilo prisutno 221.047 gledalaca, što je 13.003 u prosjeku. Ako govorimo samo o HNL-u, Hajduk na Poljudu prosječno bodri 10.613 navijača po utakmici i po tome su bez premca u Hrvatskoj, dok im na Balkanu može parirati samo Crvena zvezda, donekle i Partizan.

Potražite više informacija na temu HNL:

“Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima koji iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu pokazuju neizmjernu podršku i ljubav prema najdražem Klubu, a po pitanju posjete su nedodirljivi i neprikosnoveni u odnosu na sve ostale klubove u Hrvatskoj, ali i šire”, poručili su iz Hajduka.

Ove brojke dodatno dobijaju na težini kada se pogleda u kakvoj je Hajduk krizi već godinama. Trofeji redovno zaobilaze Poljud, ali navijači nikada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.