Zrinjski sutra putuje u Banja Luku

Slišković: Naredne tri utakmice su nam ključne

Samir Mlaćo

Nogometaši Zrinjskog sutra ujutru će krenuti put Banja Luke gdje ih u subotu očekuje susret 5. kola Lige za prvaka protiv Krupe.

Plemići su se pobjedom nad Sarajevom približili Željezničaru na dva boda i vjeruju da će na kraju slaviti titulu prvaka. Tim povodom na današnjoj press konferenciji medijima se obratio Blaž Slišković, šef struke aktuelnog bh. prvaka.

"Pobjeda protiv Sarajeva došla je u pravo vrijeme. Tri boda osvojiti protiv kvalitetne ekipe je veoma važno, kako bodovno tako i psihički za našu ekipu. Mislim da je ta pobjeda unijela dodatno povjerenje u nas same i našu kvalitetu, te naredna tri kola koja su izuzetno teška, a to su tri gostovanja. To su ključne utakmice za rasplet prvenstva. Ako kvalitetno odradimo ta tri gostovanja na bodovnom planu možemo da se nadamo i nečemu što se zove titula. Razmišljamo od utakmice do utakmice i tako ćemo i raditi. Nakon Sarajeva smo se bazirali da odradimo treninge kako bi se što spremnije suprostavili Krupi, a nakon Krupe i analize te utakmice ćemo se posvetiti idućem gostovanju. Važno je da prvu utakmicu u ovom nizu od tri odradimo kvalitetno, a Krupa je jučer odigrala utakmicu Krupa i ne vjerujem da su se posebno izmorili. Očekujemo kvalitetnu ekipu, uvijek smo teško izlazili sa njima", kazao je Slišković.

"Svi gosti koji dođu u Krupu su u podređenom položaju, te tu ima donekle istine. Domaćin tu trenira, igra utakmice i u svakom trenutku znaju na koji način će lopta odskočiti, a to iznenadi gostujuće igrače. Oni imaju i kvalitetnu ekipu, a imamo ambicije da se vratimo kući sa tri boda. Sigurno je da to neće biti lako ispuniti", jasan je popularni Baka.

Govorio je i o igračkom kadru svog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Aćimovića nećemo forsirati da ga ne dovedemo u još goru situaciju. On neće biti u kombinaciji, ostat će u Mostaru i očekujemo da će biti spreman za Radnik. Stojkić je već duže van stroja, a tu je i Kokorović koji je jučer slomio ključnu kost. Bit će tu onih 18 koji su konkurirali protiv Sarajeva, ali sastav još nisam odredio. Sutra ćemo trenirati na umjetnoj travi, a zatim uz stručni štab ću odlučiti kako ćemo krenuti u meč i na takav način ćemo odrediti sastav. Razmišljam o igračima koji su tehnički kvalitetniji zbog tog terena, pogotovo u veznom redu", dodao je Slišković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.