Kukoč: Htio sam nokautirati Baku Sliškovića ili porazbijati svlačionicu

Igrao za Zrinjski prošle sezone

Kukoč: Htio sam nokautirati Baku Sliškovića ili porazbijati svlačionicu

Hrvatski fudbaler Tonči Kukoč poznat je u javnosti po svojoj brutalnoj iskrenosti i stavu 'što na umu, to na drumu'.

Mogli smo tome svjedočiti i prošle sezone kada je Kukoč imao priliku igrati na premijerligaškim terenima u dresu Zrinjskog. Nerijetko je prozivao 'sarajevske' medije, klubove iz Premijer lige BiH, međutim ne radi se tu u bahatosti, već o jasnom i nedvosmislenom izražavanju stavova. Iskrenost je njegov zaštitni znak.

U razgovoru za hrvatski portal 100posto.hr Kukoč se, između ostalog, prisjetio svoje epizode u Mostaru i kako je u jednom momentu poludio na trenera Blaža Sliškovića. Razmišljao je hoće li ga udariti ili polomiti svlačionicu, no smirio ga je jedan povik sa tribine.

"Nikada neću zaboraviti prošlu sezonu. Igrali smo utakmicu s Radnikom u Mostaru i trebao sam igrati od prve minute. Dođe Baka i pročita sastav, a mene nema na popisu. Već tu sam se morao smirivati. Dođe drugo poluvrijeme, igra se 60. minuta, ušle su već tri izmjene, a ja nisam ni poslan na zagrijavanje. Gotovo je! Razmišljam hoću li nokautirati Baku ili polomiti svlačionicu", kaže Kukoč pa nastavlja:

"Završila je utakmica, a ja odlazim prema svlačionici, spreman da sve porušim, kad netko s tribina vikne: 'Ne možeš ni u Zrinjskome da igraš.' Taj me čovjek spasio. U inat njemu, ali kunem Vam se, samo u inat njemu nisam napravio s*anje."

Strpljenje mu se isplatilo na kraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bio je Uskrs, a ja sam došao trenirati. Nisam uzeo niti jedan slobodan dan i sve mi se to vratilo. Baka me stavio u igru u zadnjih pet utakmica i osvojio sam naslov. Na zadnjoj utakmici protiv Slobode na stadionu je bilo 20.000 ljudi. Izlazim u 80. minuti, a cijeli stadion skandira moje ime. Imao sam odličan odnos s navijačima. Osjećao sam se kao da sam rođeni Mostarac. Nikada ih neću zaboraviti. Zahvalan sam na takvim stvarima."

Kukoč se nakon epizode u Zrinjskom skrasio u Mađarskoj, tačnije u tamošenjm prvoligašu Honvedu iz Budimpešte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije