Savladan i Tottenham

Manchester City korak bliže tituli

Nedavne poteškoće sa kojima se suočio Manchester City nisu ostavile traga na tim Pepa Guardiole. Nakon tri vezana poraza Građani su večeras u Londonu savladali Tottenham u okviru 33. kola Premiershipa i pokazali zašto su broj jedan u Engleskoj.

Kao što se i očekivalo, Manchester City je preuzeo kontrolu lopte od samog početka i imao je inicijativu, a do prednosti Građani su došli u 22. minuti. Prednost Manchester Cityju je donio Gabriel Jesus kojem je prethodno asistirao Kompany, da bi samo tri minute kasnije Gundogan s bijele tačke povisio na 2:0.

Nadu Pijetlovima je u 42. minuti dao Eriksen, kada je smanjio prednost Manchester Cityja, ali je to bilo sve što je uradila Pochettinova četa u večerašnjem meču. 

Građani su dominirali i u drugom dijelu. Prijetili su Jesus, Sterling, De Bruyne, a na novi pogodak se čekalo do 72. minute. Konačnih 3:1 za Manchester City je postavio Sterling.

Manchester City nakon ovog trijumfa zauzima prvo mjesto sa čak 87 osvojenih bodova. Za ovjeru titule Građanima su potrebna još tri boda u narednih pet susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.