Bliži nam se nezamislivo: Crveni đavoli sele na Etihad?

United i City bi uskoro mogli postati cimeri

Bliži nam se nezamislivo: Crveni đavoli sele na Etihad?

Ljuti gradski rivali, Manchester United i Manchester City su samo jednom u svojoj dugoj historiji dijelili istu adresu. Naime, Crveni đavoli i Građani su u periodu od osam godina nastupali na istom stadionu, na starom stadionu Cityja, Maine Roadu.

Bilo je to polovinom prošlog stoljeća, ali tada druge solucije nije bilo jer je dio Manchestera u kojem je smješten Old Trafford bio teško oštećen nakon bombardovanja u Drugom svjetskom ratu.

Manchester United je tako boravio na Maine Roadu dok je trajala rekonstrukcija Old Trafforda, ali ni dijeljenje stadiona nije izmirilo "zaraćene strane".

Netrpeljivost među gradskim rivalima je potrajala do dan danas, ali bi Crveni đavoli i Građani ponovo mogli postati "cimeri".

Naime, United planira renovirati Old Trafford i drastično proširiti kapacitet povećanjem tribine "Sir Bobby Charlton". Ipak, to će po svemu sudeći biti kompleksan projekat, pa će United morati pronaći novi, privremeni, dom dok radovi na Old Traffordu ne budu završeni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A klub koji je voljan primiti Manchestert United za vrijeme renoviranja na svoj stadion je upravo veliki rival Manchester City, prenose britanski mediji.

Naime, kako saopštava The Sun, City ozbiljno razmišlja otvoriti vrata Etihada Unitedu ukoliko Crveni đavoli zatraže ovakvu "uslugu". Ipak, jedno je sigurno - stanarina će u svakom slučaju biti papreno skupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi