Australac slavio u Kini

Ricciardo: Baš neočekivano, hvala ekipi koja se razbila od posla

Edmir Škorić

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo slavio je u Velikoj nagradi Kine, a nakon trke je kazao da "uglavnom ne pobjeđuje u dosadnim trkama".

Ricciardo je u trku krenuo sa šestog mjesta, ali nakon dobre vožnje i strategije Red Bullovog tima uspio je da ostvari pobjedu.

"Čini se da ne pobjeđujem u dosadnim trkama. Ovo je bilo neočekivano. Prije 24 sata sam pomislio da ćemo možda startovati sa začelja. Hvala ekipi, današnja pobjeda je nagrada za njihov rad. Mehaničari su se razbili od posla", kazao je australski vozač.

"Čuo sam da je 'sejfti kar' u krivini 14 i rečeno mi je da odem u boks. Bilo je vrlo brzo, ali i odlučujuće. To je bio pobjednički potez ekipe. Uživao sam, znao sam da ću na mekim gumama više moći da izvučem iz kočenja. Uglavnom vam se ukaže jedna šansa, pa sam pokušao da iskoristim najviše iz svake prilike", dodao je.

Ricciardo je ostvario pobjedu ispred Valterija Bottasa i Kimija Raikkonena.

"Trka je išla prilično dobro za nas i izgledalo je da će do kraja biti dobro, sve dok vozači nisu otišli u boks za vreme 'sejfti kara'. Onda smo upali u probleme sa Danijelom, a skoro i sa Kimijem. Razočaravajuće je, davali smo sve od sebe i mislim da smo zaslužili pobedu", rekao je Bottas nakon utrke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.