Daniel Ricciardo: Red Bull Racing je spreman za napad na F1 titulu

Daniel Ricciardo: Red Bull Racing je spreman za napad na F1 titulu

M. Šljivak

U očekivanju nove sezone Formule 1, koja počinje narednog mjeseca Velikom nagradom Australije u Melbourneu, vozač Red Bull Racinga Daniel Ricciardo otkriva svoja očekivanja od ovog prvenstva. Uvjeren je da je Red Bull došao u poziciju da se ove sezone bori s favoritima u prvenstvu Formule 1, timovima Mercedesa i Ferrarija.

Australac, koji je sezonu 2017 završio kao peti u poretku vozača, ispred timskog kolege Maxa Verstappena, na zimskoj pauzi je napunio baterije za napad na svoju prvu titulu u Formuli 1, u petoj sezoni koju vozi za Red Bull Racing. Njegov tim je prošle sezone bilježio stalni napredak, a Ricciardo je optimističan da taj momentum mogu prenijeti i u sezonu 2018 i 'napasti' vrh poretka.

„Osjećam da postoji pozitivan naboj. Niko se ne uzbuđuje previše. Imamo još posla ako stvarno mislimo postići ono što želimo. Svi znamo da imamo nekih želja koje trebamo 'napasti' ove godine,“ rekao je Australac.

Upitan smatra li da Red Bull može pobijediti Mercedes i Ferrari, odgovorio je: „Vjerujem da može. Bez velikih promjena pravila, prošle godine smo dosta poboljšali vozilo. Trebamo to prenijeti u ovu godinu i odatle nastaviti dalje. Trebali bismo biti u stanju da se češće borimo. Vrijeme će pokazati, ali ja sam uvjeren.“

Unatoč optimizmu zbog napretka koji je Red Bull ostvario, Ricciardo ipak smatra da je rano za postavljanje preciznih ciljeva.

„Neću nužno reći da do treće utrke želim da sam već dva puta bio na pobjedničkom podiju i imam pole poziciju,“ objasnio je. „Ne postavljam takve ciljeve. Želim biti iskren prema sebi i pobrinuti se da sam za svaku utrku pripremljen najbolje što mogu. Tada znam da ću dati maksimum.“

Cijeli intervju (na engleskom) pogledajte u videu, u kojem Ricciardo također otkriva kako je proveo vansezonu, zašto mu je nedostajao timski kolega Verstappen, s kim bi se na jedan dan mijenjao za posao, a koga pozvao na večeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi