I bez najvećih zvijezda

Real bez većih problema slavio u Malagi

Fudbaleri Real Madrida slavili su večeras u Malagi sa 2:1 protiv istoimenog domaćina u okviru 32. kola La Lige.

Real je prije samo četiri dana odigrao veoma težak revanš susret četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa u kojem je izgubio sa 3:1 na Bernabeu, ali ipak prošao dalje. Taj poraz nije mnogo uticao na izabranike Zinedina Zidana koji su večeras kontrolisali meč.

Real je igrao u izmjenjenom sastavu na ovom susretu. Zidane je odlučio da ne koristi Garetha Balea, Luku Modrića, Cristiana Ronalda i Raphaela Varanea, a na klupi su ostali Toni Kroos i Marcelo. Bez obzira na to prva postava je bila veoma jaka sa Benzemom, Iscom, Asensiom, Casemirom, Kovačićem, Vazquezom...

Kraljevi su poveli u 29. minuti kada je Isco sjajno pogodio iz slobodnjaka protiv bivšeg kluba. Vezista Reala iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio gol. U drugom dijelu nakon sjajne akcije Benzeme i Isca u strijelce se upisao i Casemiro za 2:0. To nije bilo sve što se golova tiče na ovom meču jer je Rolan postigao počasni gol za domaće u 93. minuti za konačnih 2:1.

Real je ostao na 3. poziciji sa 67 osvojenih bodova, dok je Malaga uvjerljivo posljednja sa samo 17 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.