Bacat će se opet svinjske glave? Real sprema još jedan 'kontroverzni transfer'

Žele dovesti stopera Barcelone

Bacat će se opet svinjske glave? Real sprema još jedan 'kontroverzni transfer'

E. Škorić

Prelazak Luisa Figa iz Barcelone u Real Madrid je izazvao veliki bijes kod navijača i rijetke su situacije kada neki igrač dres jednog zamijeni dresom drugog španskog velikana.

Na Figa su bacali svinjsku glavu u El Clasicu i to je jedan od najkontroverznijih transfera u povijesti nogometa. Podsjećamo, Real je Figa angažovao 2000. godine, a prethodno je Portugalac za Barcu u 172 nastupa u pet godina postigao 30 golova.

Sada Real ponovo ima za plan da posluje u Kataloniji, ali ovaj put transfer ukoliko se ostvari, sigurno neće podići toliko prašine. Naime, prema izvještajima stranih medija, Real želi da kupi francuskog stopera Samuela Umtitija.

Situacija oko 24-godišnjaka je sljedeća: Barca još nije sjela da pregovara oko novog ugovora, a u trenutnom (koji važi do 2021. godine) Umtiti ima odštetnu klauzulu koja je poprilično mala (oko 60 miliona) i na ljeto može da ode ukoliko neko ponudi spomenuti iznos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se dosad povezivao s Manchester Unitedom, Real navodno prati situaciju i želi da iskoristi šansu koja se nudi, pa da za neku normalnu sumu kupi kvalitetnog defanzivca, koji je upravo protiv Valencije jučer postigao gol, ali u Barci su razočarani njime zbog slabih partija u mečevima četvrtfinala Lige prvaka protiv Rome.

Ne bi Umtitijev eventualni odlazak u Real navijače Barce pogodio kao onaj Figov, ali svejedno bi čelnici katalonskog kluba radije da ovaj ode u Englesku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi