Portugalac najavio promjene u ekipi

Mourinho: Ne zanima me je li neko lijep, nego kako igra

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho izrazito je nezadovoljan partijom koju su njegovi pojedini fudbaleri pružili u susretu sa West Bromwich Albionom.

Crveni đavoli su na Old Traffordu poraženi sa 1:0 od posljednjeplasiranog tima tabele, a Mourinho je istakao da će zato biti promjena u sastavu za naredne utakmice.

United će prvo u srijedu igrati ligaški meč sa Bournemouthom, a u subotu slijedi polufinale FA Kupa protiv Tottenhama.

"Mi smo šampioni da zakomplikujemo stvari. Rotacija nije prava riječ i ako igrač protiv Bournemoutha odigra fenomenalno, igrat će i u polufinalu FA Kupa. Tako da to nije rotiranje, radi se samo o mogućnosti da ljudi koji nisu igrali zasluže mjesto u timu za Spurse. Neki od ovih igrača koji su igrali protiv WBA nemaju mjesto u mom timu", započeo je Mourinho, te nastavio:

"Znam samo jedan kriterij da uvrstim igrača u ekipu, a to je način na koji neko igra. Neću valjda birati ekipu gledajući cijenu za koju smo doveli igrača, njegovu platu i je li mu lijepo lice? Jedini kriterij su performanse".

Meč Uniteda i Bournemoutha igra se u srijedu od 20:45 sati, a polufinale FA Kupa sa Tottenhamom je zakazano za subotu od 18:15.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.