Zapanjujuća lista skauta na portugalskom derbiju, po koga je došao Unitedov
Benfica je u prethodnih osam godina prodala 14 svojih najboljih igrača za više od 300 miliona funti

Igrači Porta i Benfice vrlo traženi

Zapanjujuća lista skauta na portugalskom derbiju, po koga je došao Unitedov

Izvidnica Manchester Uniteda bila je jedna od mnogih koje su se zaputile na portugalski derbi između Porta i Benfice, koji je riješen u posljednjoj minuti golom Hectora Herrere. Trijumfom je Porto zasjeo na čelo tabele sa dva boda više od Benfice, šest kola prije kraja.

Ono međutim što je zanimljivije od činjenice da su dueli ovih klubova uglavnom presudni u borbi za prvaka, jeste i uvijek ogromno interesovanje za igrače ovih portugalskih velikana. Porto je možda i dominantniji budući da redovno prodaje ograče za velik novac, a jeftino dovodi iz Južne Amerike.

Lista skauta iz Španije, Engleske, Francuske, Njemačke, Italije, Turske pojavila se malo prije utakmice na društvenim mrežama, a mediji u Engleskoj otkrivaju da je United zainteresiran za igrača Benfice.

Prethodno se s Unitedom povezivao golman Mile Svilar i lijevi bek Grimaldo, no nijedan još uvijek nije krenuo stopama Victora Lindelofa trećeg igrača ikad koji je iz Benfice (za 31 milion funti) stigao u United.

Ipak, mediji bliski Manchester Unitedu tvrde da bi Jose Mourinho mogao ovoga ljeta dovesti golmana Edersona u zamjenu za De Geu koji bi trebao put Real Madrida.

Inače, skauti Uniteda su učestalo pratili igrače Benfice tokom prethodnih godina, ali je Lindelof postao prvi igrač koji je prešao na Old Trafford. Nadgledali su Javi Garciu, Ezequiela Garaya, Nicu Gaitana i Renata Sanchesa u raznim fazama tokom posljednjih sedam godina.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Agent Mendes je u januaru 2016. ubijedio izvršnog potpredsednika Eda Woodwarda da prati Sanchesa i United ga je redovno gledao, no ovaj se pridružio Bayernu Minhenu četiri mjeseca kasnije.

Tokom proteklih osam godina, Benfica je prodala 14 svojih najtraženijih igrača za više od 300 miliona funti, a njihova dva prethodna posla sa Unitedom prije transfera Lindelofa bile su prodaje Karela Poborskog 1997. godine i Bebea 2014.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi