Osim sedmorice nedodirljivih, svi su na prodaju u Manchester Unitedu
Mourinho je dosta "trpio" pojedince na Old Traffordu. Izgleda da se sprema novi redizajn ekipe.

Očekuje se zanimljivo ljeto na Old Traffordu

Osim sedmorice nedodirljivih, svi su na prodaju u Manchester Unitedu

Manchester United je proteklog vikenda upisao premierligaški poraz od otpisanog WBA, dok je Manchester City potvrdio titulu prvaka Engleske.

Ipak, to nije previše zabrinulo trenera Crvenih đavola Josea Mouriha, jer on izgleda trenutno ima većih briga. Navodno je Mourinho već mislima u novoj sezoni, ali je, čini se, odlučio i da neće više tripiti pojedine igrače Manchester Uniteda, te uveliko razmišlja o ljetu i dešavanjima na transfer tržištu.

Posebni nije zadovoljan pojedincima u ekipi, baš kao što navijači Uniteda nisu zadovoljni, prije svega, igrom Crvenih đavola koji uprkos velikom novcu uloženom u proteklom periodu nisu postali ofanzivna sila, što su možda neki očekivali.

Sve je izvjesnije da se na Old Traffordu bliži novi "redizajn" ekipe, a prema pisanju britanskog Independenta Mourinho bi trenutno bio voljan prodati sve igrače Uniteda osim sedmorice "nedodirljivih", a to su David De Gea, Alexis Sanchez, Romelu Lukaku, Nemanja Matić, Jesse Lingard, Ashley Young i Juan Mata.

Prema pisanu pomenutog lista ovi igrači uživaju puno povjerenje Josea Mourinha. Međutim, svi ostali su "u opasnosti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako raspolaže velikim brojem kvalitetnih i talentovanih fudbalera, Mourinho ne želi predugo čekati da se oni prilagode njegovom sistemu igre, te ne dozvoljava previše slobode svojim "kreativcima". Tako je nakon solidnog starta u dresu Uniteda u drugi plan pao Henrikh Mkhitaryjan (koji je prešao u Arsenal), to se dogodilo i Anthonyju Martialu, a sada se izgleda događa i Paulu Pogbi.

Već neko vrijeme nešto ne štima na relaciji Mourinho - Pogba, a navodno su zbog toga u taboru Crvenih đavola više nego spremni razmotriti sve ponude koje pristignu na Old Trafford za skupocjenog veznjaka, pa bi i on mogao biti jedan od onih koji će napustiti United narednog ljeta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
pogba je precijenjen igrac
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi