Valencia izgubila od Getafea

Neočekivan domaći poraz Šišmiša

Fudbaleri Getafea napravili su malo iznenađenje večeras jer su pobijedili Valenciju na Mestalli sa 2:1 u okviru 33. kola La Lige. 

Getafe još uvijek ima šansu da se nađe među mjestima koje vode u Evropa ligu, a nakon današnje utakmice se svakako dodatno približio tome.

Gosti su na Mestalli poveli nakon samo 16 minuta, a strijelac gola bio je Loic Remi. To je bio i konačan rezultat prvog dijela. Remi je u drugom poluvremenu dokazao da je ovo njegova noć, pa je u 49. minuti postigao još jedan pogodak. Sredinom drugog dijela Valencia je uspjela da smanji preko Rodriga i domaći navijači su tada pomislili da je moguć preokret.

Ipak, do toga nije došlo, a Šišmiši su na kraju susret završili sa deset fudbalera jer je Dani Parejo dobio drugi žuti karton četiri minute prije kraja.

Valencia je uprkos porazu ostala na 4. poziciji sa 65 osvojenih bodova, dok je Getafe skočio na 8. poziciju sa 45 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.