Povratak Šišmiša: Valencia je jednom nogom u Ligi prvaka

Nova vrijedna pobjeda

Povratak Šišmiša: Valencia je jednom nogom u Ligi prvaka

Valencia je danas kao gost savladala Leganes sa 1:0 i tako se dodatno učvrtstila na četvrtom mjestu, koje direktno vodi u Ligu prvaka iduće sezone.

Popularni Šišmiši su golom Rodriga u 62. minuti stigli do već 19. ligaškog trijumfa ove sezone i na odličnom su putu da, nakon tri godine čekanja, krunišu sjajnu sezonu plasmanom u najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Valencia osam kola prije kraja ima čak 15 bodova više od petoplasiranog Villarreala i skoro da je siguran učesnik Lige prvaka naredne sezone, uz realnu šansu da se do kraja domognu čak i neke bolje pozicije. Trećeplasirani Real ima samo bod više, a drugoplasirani Atletico je na plus dva.

Klub sa Mestalle je posljednji put igrao grupnu fazu Lige prvaka u sezoni 2015/2016., nakon čega je odigrao dvije veoma loše sezone i upao u krizu iz koje je, izgleda, napokon izašao.

Top Komentari

rifresh
nadam se u iducim sezonama i titulama i zapazenima europskim rezultatima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi