Nakon senzacije protiv Barcelone, Francuzi su na pragu još jedne: Ludovic Fabregas vodio je Montpellier do remija u Flensburgu postigavši sedam golova

Remizirali protiv Flensburga

Montpellier jednom nogom na final fouru

Rukometaši Montpelliera bili su jučer sretniji remijem protiv Flensburga u prvoj četvrtfinalnoj utakmioci Lige rvopskih prvaka. Francuski tim je odigrao 28:28 na teškom gostovanju i jednom nogom je na final fouru u Kelnu. 

To bi za njih bilo prvo takvo iskustvo otkako se završnica igra u poznatoj Lanxess areni.

Nakon što je Flensburg poveo na početku, efikasan napad i odlični Vincent Gerard na golu omogućili su Montpellieru nadmoć i vodstvo od dva gola u većem dijelu prvog poluvremena.

U nastavku Montpelier je prelazio iz odbrane 6-0 u 5-1 gurajući Ludovica Fabregasa ili Arnauda Binga prema naprijed, ali nijedan nije uspijevao spriječiti Flensburg u pronalaženju puta prema golu. Akcije je kreirao Rasmus Lauge, a efikasan bio Lasse Svan.

Ipak, Montpeiller je vodio 23:20 i 24:21, no uz podršku s tribina Flensburg je do kraja izborio remi.

Nijedna od ekipa tokom meča nije imala više od tri gola prednosti. Ludovic Fabregas zabio je sedam golova za goste, dok su domaćina predvodili Lasse Svan, Hampus Wanne i Rasmus Lauge sa po pet.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se: Vive Kielce - PSG (subota), Kiel - Vardar, Nantes - Skjern (nedjelja). Revanši su na rasporedu 28. i 29. aprila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.