Malouda ne može igrati za Francusku Gvajanu

Odlučio promijeniti reprezentaciju, ali se kasno sjetio

Midhat Šljivak

Ljubitelji fudbala dobro su upoznati sa karijerom nekadašnjeg fudbalera Chelseaja i Lyona Florenta Maloude.

Danas 37-godišnji krilni fudbaler iza sebe ima bogatu karijeru i čak 80 nastupa za reprezentaciju Francuske, a trenutno je član ekipe Differdangea iz Luksemburga.

Posljednji nastup u dresu Trikolora Malouda je imao 2012. godine. U međuvremenu je izrazio želju da nastupi za zemlju u kojoj je rođen, Francusku Gvajanu, što je i učinio na Gold Kupu održanom prošle godine.

Meč protiv Hondurasa u kojoj je nastupio doveo je do skandala i rukovodstvo CONCACAF-a ga je suspendovalo sa ostatka turnira jer mu nisu dali dozvolu za nastup za novu selekciju zbog ranijih nastupa za Francusku.

Utakmica u kojoj je nastupio registrovana je sa 3:0 za Honduras, a Malouda je dobio zabranu nastupa za državu u kojoj je rođen.

Odlučio je nakon toga da uputi žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS). Međutim, CAS je donio odluku da je bivši veznjak Chelseaja prekršio pravila i on ne može više igrati za selekciju Francuske Gvajane.

Tako je Malouda ostao bez prava nastupa i selekcija Francuske Gvajane će u narednim utakmicama biti lišena njegove pomoći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.