Deja Vu u režiji Mbappea i Zidanea: Identični kadrovi, a datumi udaljeni 12 godina

Slučajnost ili znak da je rođen novi vođa Trikolora?

Deja Vu u režiji Mbappea i Zidanea: Identični kadrovi, a datumi udaljeni 12 godina

Reprezentacija Francuske ne mora brinuti za budućnost, a već sada se može predvidjeti da će Kylian Mbappe biti glavna uzdanica Trikolora u godinama koje dolaze.

Već je odavno poznato kakav talenat posjeduje mladi fudbaler PSG-a, a osim u dresu Parižana on redovno i u dresu nacionalnog tima pokazuje o kakvom se igraču radi.

Tako je u posljednjoj prijateljskoj utakmici Francuske protiv domaćina predstojećeg Mundijala, slekecije Rusije, Mbappe postigao dva gola, a Trikolori su na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:1.

Posebno je zanimljiv gol koji je Mbappe postigao za konačnih 1:0. Na društvenim mrežama se, naime, pojavio kratki video klip na kojem se uporedo mogu vidjeti ovaj gol i gol koji je prije 12 godina u dresu Francuske postigao Zinedine Zidane.

Naime, Zidane je tada postigao gotovo identičan gol kao Mbappe u utorak navečer, na isti način se oslobodivši protivničih igrača prije šuta, a da slučajnost bude još veća Francuska je i tada slavila sa 3:1.

Jedina razlika je što Zidane gol nije postigao u prijateljskom susretu već za potvrdu pobjede nad Španijom na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije