Foto: Screenshot/Youtube

Standardi se moraju poštovati

Ne možeš svakakav na klupu Hajduka: Trener "Bilih" morao na dijetu

Hrvatski stručnjak Željko Kopić je početkom sezone preuzeo ekipu Hajduka, a od tada je morao drastično promijeniti svoj imidž.

Prije "Bilih" Kopić je vodio Zagorec, Segestu, Lučko, Cibaliju, NK Zagreb i Slaven Belupo, a ljubitelji hrvatskog fudbala su ga pored aut linije navikli gledati u trenerkama, ali se to sve promijenilo po dolasku na Poljud.

Naime, u Hajduku, za razliku od njegovih prethodnih klubova, postoji "dress code", pa se Kopić morao pozdraviti sa trenerkama.

"Tokom uvodnog razgovora u klubu postavljeni su određeni standardi koji se očekuj od trenera Hajduka. Nemam problem s odijelom, nemam problem ispoštovati sve ono što je standard kluba jer ja kao trener predstavljam klub, navijače, ali i grad. Nekad je to bolje, nekad lošije, ali činim sve da to bude kako treba... Čak sam morao malo ići i na dijetu", istakao je s osmijehom na licu Kopić u razgovoru za HNTV, pa dodao:

"Nije to bio nikakav problem, samo da se ti standardi dovedu što bliže onome kako bi trebalo biti."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.