Niko kao Hajduk iz Splita!
Foto: HNK Hajduk

TOP 10 najgledanijih utakmica sezone

Niko kao Hajduk iz Splita!

Hrvatsko nogometno prvenstvo nije toliko nekvalitetno, koliko je loše posjećeno. Ipak, u svemu postoji izuzetak, a to je ovoga puta Hajduk iz Splita.

Hajduk je i ove sezone ubjedljivo najgledaniji klub u HNL-u, a vrlo interesantno izgleda podatak da su Bili bili sudionici svih deset najposjećenijih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Od tih deset utakmica, čak osam je odigrano na Poljudu a dvije na Maksimiru. Naravno, tada je Dinamo igrao upravo sa Hajdukom.

Najposjećenija utakmica bio je derbi Hajduka i Dinama na Poljudu kojoj je prisustvovalo 24.776 gledalaca, a zatim slijede jadranski derbiji sa Rijekom s posjetom 18.108, odnosno 15.690 gledalaca.

Ukupno je na Poljudu ove sezone na utakmicama u svim takmičenjima bilo prisutno 221.047 gledalaca, što je 13.003 u prosjeku. Ako govorimo samo o HNL-u, Hajduk na Poljudu prosječno bodri 10.613 navijača po utakmici i po tome su bez premca u Hrvatskoj, dok im na Balkanu može parirati samo Crvena zvezda, donekle i Partizan.

Potražite više informacija na temu HNL:

“Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima koji iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu pokazuju neizmjernu podršku i ljubav prema najdražem Klubu, a po pitanju posjete su nedodirljivi i neprikosnoveni u odnosu na sve ostale klubove u Hrvatskoj, ali i šire”, poručili su iz Hajduka.

Ove brojke dodatno dobijaju na težini kada se pogleda u kakvoj je Hajduk krizi već godinama. Trofeji redovno zaobilaze Poljud, ali navijači nikada.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi