Jako dobar nastup Bordo tima u važnom meču

Široki poražen na Koševu

Veliki trijumf Sarajeva i povratak u borbu za Evropu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su na Koševu Široki sa 2:0 u derbi susretu 6. kola Lige za prvaka.

Bordo tim je odigrao danas jako dobar meč i usprkos brojnim problemima koji su ih zadesili uspjeli su da savladaju velikog rivala.

Gosti su pokušali ofanzivom na početku meča iznenaditi domaće i u tome su umalo uspjeli u šestoj minuti. Josip Ćorić dobro šutira sa 15 metara, a lopta završava preko gola.

Sarajevo je prvu ozbiljnu priliku imalo tek u 19. minuti kada udarac Hebibovića brani Bilobrk. Dvije minute kasnije šutirao je i Halilović, ali Bilobrk ponovo brani.

Potom je uslijedio period utakmice u kojem smo vidjeli dosta prekida. Sarajevo je zbog povrede ostalo i bez dvojice fudbalera. Igru su napustili Bekić i Crepulja i prinudne izmjene su dosta utjecale na ritam igre koji je potpuno pao.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli ništa vrijedno spomena i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Široki prvi prijeti i u nastavku. Lončar se našao u odličnoj šansi, ali Pavlović čudesno brani njegov pokušaj sa pet metara.

U 58. minuti Sarajevo je stigo do vodstva. Sjajnu akciju domaćih i ubacivanje Elvisa Sarića završio je defanzivac Širokog Stipo Marković. Nespretnom reakcijom je poslao loptu u vlastitu mrežu za vodstvo domaćeg tima od 1:0.

Gosti se potom malo otvaraju što je dovelo do više prostora za domaće napade. U 69. minuti mogli su završiti posao u ovom meču, ali udarac Hebibovića sjajno brani Bilobrk.

Ipak, dvije minute kasnije Sarajevo stiže do drugog gola. Nakon kontre loptu iza leđa Bilobrka zakucava Elvis Sarić za veliku prednost od 2:0.

Do kraja još nekoliko dobrih pokušaja na obje strane. Međutim, oba golmana su odradila jako dobar posao, posebno Bojan Pavlović i na kraju je Bordo tim došao do vrijedna tri boda.

Sada je Sarajevo dva boda iza Širokog i do kraja sezone će ova dva tima boriti veliku bitku za treću poziciju i plasman u pretkolo Evropske lige.


Liga za prvaka, 6. kolo:

Sarajevo - Široki 2:0 (Marković 58'ag, Sarić 71')

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Sarić, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Bekić, Crepulja, Adukor, Halilović.

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, D.Ćorić, Ćorluka, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Bagarić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.