Roman Weidenfeller završava karijeru

Legenda odlazi: Mnogo smo toga prošli, ali vrijeme je za kraj

Bit će neobično gledati Borussiju Dortmund bez Romana Weidenfellera, golmana koji u slavnom njemačkom klubu boravi još od 2002. godine.

Weidenfeller ima već 37 godina i danas je zvanično donio odluku da završi karijeru, a u njegovu čast će biti organizovana i oproštajna utakmica na kojoj će nastupiti zvijezde Borussije - 7. septembra 2018. godine.

"Ovdje sam 16 godina i zajedno smo prošli mnogo toga. Bilo je i lijepih i loših stvari, zajedno smo slavili i tugovali, ali ovo je bilo jedno fantastično životno iskustvo za mene koje nikada neću zaboraviti. Ipak, došlo je vrijeme za kraj", poručio je Roman Weidenfeller.

Roman Weidenfeller je u Borussiju Dortmund stigao 2002. godine iz Kaiserslauterna, gdje je debitovao kao 20-godišnjak. Za Borussiju je branio na čak 452 utakmice, a od trofeja vrijedi istaći po dvije titule Bundeslige i dva DFB Kupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.