Batshuayi je prvi pik Borussije na ljeto

Borussija kreće u pregovore sa Chelseajem oko trajnog otkupa ugovora Michy Batshuayia

Batshuayi je prvi pik Borussije na ljeto

S. Grebović

"Milioneri" po svaku cijenu žele da od Chelseaja otkupe sjajnog Belgijanca, koji se na proljeće pokazao kao pun pogodak.

Hans Joachim Watzke, generalni sekretar Borussije jučer je za njemački Bild dao izjavu u kojoj kaže da je ostanak Batshuayija prioritet tima iz Dortmunda i da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi im Čelzi dao zeleno svjetlo za ovaj transfer. 

"Poznato je da Chelsea ima dvojicu klasičnih napadača, Moratu i Girouda. Prema našim informacijama gotovo je sigurno da Conte naredne sezone neće voditi ekipu, te da će Chelsea dobiti novog menadžera. Od njega dosta toga zavisi i tek tada ćemo znati na čemu smo", riječi su Watzkea.

Bild ima pouzdane izvore koji govore da su "Milioneri" spremni ponuditi između 40-45 miliona eura za Belgijanca koji je na proljeće postigao devet pogodaka u 15 nastupa i pokazao se kao zaista veliko pojačanje.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Batshuayi je prošlog vikenda u "rurskom derbiju" zaradio tešku povredu zgloba lijeve noge pa je za njega ova sezona gotova, a malo je vjerovatno da je će uspjeti da se oporavi do početka Mundijala u Rusiji. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi